top of page

 

Terästehdas on toiminut Taalintehtaalla vuodesta 1686. Alueella on toiminut valimo ja valssaamo.Viime vaiheessa tehdas oli FNsteelin omistuksessa, joka meni konkurssiin 2012. Parhaimmillaan Ovakon ja Wärtsilän aikoina 1970-luvulla tehtaassa työskenteli yli 1000 henkilöä. 

Konkurssi hetkellä tehdas työllisti n. 180 henkilöä. Suurin osa on uudelleen työllistynyt, mutta Kemiönsaaren ulkopuolella. Hyvä työvoimapotentiaali eli te-toimiston listoilta löytyy vielä päteviä työntekijöitä. Alueelta löytyy vapaita asuntoja runsaasti

Tehdasalue myytiin vuonna 2017 ja pääosan omistaa Ab Dalsbruks Fabrik Oy, joka toimii ensisijaisesti teollisuustilojen kehittäjänä ja vuokranantajana sekä toimivan ja luotettavan infrarakenteen luojana ja toimittajana.  

TAALINTEHDAS – RUUKKIKYLÄ SAARISTOSSA

Taalintehdas on noin 1700 asukkaan historiallinen ruukkikylä Kemiönsaarella Varsinais-Suomessa. Pohjoisen suunnasta pääsee Kemiönsaarelle Pungbölen sillan kautta ja Turusta on noin tunnin ajomatka Taalintehtaalle. Myös idästä pääsee maanteitse Strömman kanavan kautta. Salosta on noin tunnin ajomatka ja pääkaupunkiseudulta noin kahden tunnin ajomatka. 

Taaalintehdas on tänäkin päivänä keskeinen tekijä- myös maantieteellisesti tärkeä solmukohta

Lyhyt historia
bottom of page