top of page
Sök
  • Petri Järvinen

Ote lehdistötiedotteesta


FNsteel Oy:n konkurssipesän alueelle on löytynyt ostaja Ab Dalsbruks Fabrik Oy, Oy DB Marina Ab ja Kemiönsaaren kunta ovat yhdessä ostaneet Taalintehtaan Valsverksholmenin teollisuusalueen teräsyhtiö FNsteel Oy Ab:n konkurssipesältä. Ab Dalsbruks Fabrik Oy on uusi investointi- ja kiinteistökehitysyhtiö, jonka pääasiallisena tehtävänä on kehittää konkurssipesältä hankkimaansa Taalintehtaan tehdasalueeseen kuuluvaa entisen valssaamon kiinteistökokonaisuutta. Yhtiön osakaspohja koostuu noin kymmenestä yksityisestä ja osittain paikallisesta sijoittajasta, ja myös Kemiönsaaren kunta on mukana vähemmistöosakkaana tytäryhtiönsä Dragsfjärdin Teollisuus Oy:n kautta.Nordea on luotonantajana osallistunut hankinnan rahoitukseen ja on siten halunnut olla myötävaikuttamassa tämän sekä Taalintehtaalle että koko kunnalle tärkeän hankkeen toteutukseen. – Yhtiöllä ja sen osakkailla ja rahoittajalla on vahva usko paikkakunnan kehityspotentiaaliin sekä nyt hankittujen rakennusten käyttömahdollisuuksiin. Vapaana oleviin rakennuksiin on nyt jo vuokralaisehdokkaita, sanoo konsultti Göran Eriksson, joka on johtanut konkurssipesän kanssa käytyjä neuvotteluja. Tarkoituksena on välittömästi aloittaa neuvottelut irtaimistomyynnin kautta vapautuvien tilojen vuokrauksesta, missä synergiaetujen ja yhteistoiminnan kautta pyritään luomaan vahvoja toiminnallisia kokonaisuuksia. Ab Dalsbruks Fabrik Oy tulee välittömästi solmimaan vuokra- ja operointisopimuksen jo toimivan satamaoperaattorin kanssa, minkä tuloksena alueen toimijoille voidaan jatkossa tarjota luotettavia merikuljetuksia ympäri vuoden. Kehitystyön yhtenä selkeänä tavoitteena on löytää sellaisia yrityksiä ja yhteistyökumppaneita, joiden työllistävä vaikutus on merkittävä, ja samalla pyritään ottamaan huomioon ja hyödyntämään paikkakunnan työvoiman monipuolista osaamista sekä vaalimaan tehtaan vahvoja teollisuusperinteitä. Yhtiö uskoo vahvasti tehdasalueen kehitysmahdollisuuksiin varsinkin nyt, kun Varsinais-Suomen metalli- ja meriteollisuuden kasvunäkymät ovat suotuisat, Eriksson kertoo.


81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page